Parkdienst op zondag 18 september 2016

Een mooie traditie om de najaarsfeesten in Sassenheim te starten met een oecumenische dienst in de open lucht midden in park Rusthoff. De dienst begint 18 september 2016 om 10.00 uur.

Gospelkoor Soul2Soul zal medewerking verlenen aan deze dienst. Vóór aanvang van de dienst zullen zij al te horen zijn en tijdens de dienst zullen zij ook optreden en de samenzang begeleiden.
Pastoor Peter Owel van de Pancratiuskerk en dominee Tim Moll van de Protestantse Gemeente Sassenheim zullen de voorgangers zijn. Het thema van de dienst zal zijn: GASTVRIJHEID.
Een thema wat een ieder zal aanspreken in 2016, gezien de situatie in de wereld. Hoe gastvrij zijn wij in Nederland, in Sassenheim?

De opbrengst van de collecte zal zijn voor de Stichting Syrische Vrouwen in Nederland.(www.ssvnl.nl email: syrischevrouwen@gmail.com) Initiatiefneemster van deze stichting is mw. Araa al Jaramani, zelf vluchtelinge en in korte tijd zeer succesvol in Nederland geïntegreerd. Deze stichting verzorgt in Sassenheim, in buurtkamer SassemBourg van Welzijn Teylingen, cursussen Nederlands en integratie. (www.welzijnteylingen.nl)
Deze wekelijks op zondag gehouden cursussen worden gevolgd door ongeveer 30 Syrische vrouwen, zij worden begeleid door bijna evenveel Nederlandse vrijwilligers. De opbrengst van de collecte zal besteed worden aan lesmateriaal waaronder de cursusboeken: “Nederlands voor Syriërs” en woordenboeken: “ Syrisch-Nederlands”. Aanschaf van beide boeken tezamen kost circa €90,00 per persoon.

Nieuw dit jaar is dat de kinderen van de basisschool tijdens de dienst naar de Havenkerk gaan om daar met elkaar met het thema GASTVRIJHEID bezig te zijn. Later zullen zij weer terugkomen in het park en laten zien wat zij gemaakt hebben.
Wilt u een (anonieme) voorbede opgeven voor het gebed tijdens deze dienst dan kan dat. U kunt een mail sturen naar: parkdienstcommissie@gmail.com of een briefje in de brievenbus doen bij de Pancratiuskerk, Hoofdstraat 188, 2171 BM Sassenheim of bij de Julianakerk, Julianalaan 6, 2171 CZ Sassenheim.

Bij slecht weer zal uitgeweken worden naar de Pancratiuskerk, indien nodig zal dit gecommuniceerd worden via de websites van de Oranjevereniging en de deelnemende kerken en op zondagmorgen bij de entrees van park Rusthoff.
Zoals ieder jaar is er plaats voor heel veel bezoekers, dus iedereen is van harte uitgenodigd om deze unieke, oecumenische Parkdienst mee te vieren. Tot zondagmorgen 18 september in park Rusthoff!!!