Grote belangstelling voor 13e parkdienst

Zondagmorgen 18 september 2016 rond 10 uur waren bijna alle 1200 stoelen bezet die op het grasveld in Park Rusthoff waren neergezet. Onder ideale weersomstandigheden kon de 13e Parkdienst plaatsvinden. De voorgangers pastoor P. Owel en dominee T. Moll hadden gekozen voor het thema: GASTVRIJHEID. Aan de hand van het bijbelverhaal uit Lucas 14 lieten zij figuurlijk vier personen aan het woord over hoe en of zij gastvrijheid voelen en beleven.

Het gospelkoor Soul2Soul zong een aantal prachtige nummers en ook begeleidden zij de samenzang. Tijdens de gebeden werd door soliste Esther Luijk van het koor op een prachtige en ontroerende wijze het lied: Mag ik dan bij jou…. van Claudia de Breij gezongen.

De vele aanwezige kinderen hebben tijdens de Parkdienst op een creatieve manier de letters van het woord GASTVRIJHEID kleurrijk vorm en inhoud gegeven. Nadat zij daarmee klaar waren vormden zij met elkaar het woord GASTVRIJHEID voor alle aanwezigen in het park.

Zoals altijd gebruikelijk is werd er ook tijdens deze Parkdienst een collecte gehouden. De opbrengst daarvan gaat naar de Stichting Syrische Vrouwen in Nederland, zij verzorgen in Sassenheim cursussen Nederlands en integratie. Van deze opbrengst kunnen zij lesmateriaal aanschaffen.

De unieke samenwerking van de Oranjevereniging Sassenheim met alle kerken in Sassenheim en met park Rusthoff heeft wederom laten zien dat in Sassenheim een oecumenische kerkdienst op een prachtige locatie vele Sassenheimers op zondagmorgen naar het park trekt.

20 september 2016.