Eendentrapjes

In het voorjaar van 2016 werd het bestuur van de Stichting Beheer Park Rusthoff (SBPR) door bezoekers van het park er op attent gemaakt dat door het ontbreken van eendentrapjes jonge eendjes met de allergrootste moeite vanuit het water op de kant konden klauteren.

Omdat het plaatsen van de trapjes een taak van de gemeente Teylingen is, heeft de SBPR de gemeente hier op attent gemaakt. Bij de revitalisatie van Park Rusthoff in 2002, zijn er tevens eendentrapjes geplaatst maar deze zullen de tand des tijds niet hebben kunnen weerstaan. Inmiddels heeft de gemeente toegezegd de trapjes te gaan plaatsen. Na overleg is besloten dat er ruim voor de start van het komende broedseizoen twaalf trapjes worden geplaatst, verdeeld over de oevers van de diverse waterpartijen in het park..