Rotary plant honderden bollen in Park Rusthoff

Op zaterdag 19 november 2016 waren de weersomstandigheden niet echt optimaal voor de geplande klus in Park Rusthoff.

Er zouden die morgen namelijk bloembollen worden geplant op diverse plekken tussen de bomen en struiken. De lage temperatuur, de felle regen- en hagelbuien waren echter spelbreker. Ondanks dat alles waren de leden van de Rotary Sassenheim en de Parkklussers naar het park gekomen om gezamenlijk de klus te klaren. Rond de klok van 10.30 uur waren ze echter in Het Sassennest te vinden om te genieten van een vers kopje koffie en een gebakje. Bij binnenkomst in Het Sassennest was direct voelbaar dat de mannen en vrouwen het allemaal goed met elkaar konden vinden, wat zorgde voor een aangename sfeer. Tijdens het koffiehalfuurtje hield Ronald van de Graaf, voorzitter van Stichting Beheer Park Rusthoff een kort woordje waarin hij onder meer vertelde: “Het is leuk met elkaar zo bezig te zijn. Ik ben oprecht trots op dit team.” Apotheker Danusia Hendriksz liet de aanwezigen kennis maken met een speciaal verband dat bij ongelukken tijdens het werken in het park heel goed van pas kan komen. “Dit is een traumaverband dat van nu af aan hier in de EHBO kast te vinden is. Ik zal even een kleine demonstratie geven over het gebruik,” liet ze weten. Ronald van de Graaf was bereid om “slachtoffer” te spelen. Zijn arm werd deskundig ingetaped. Even later leek het weer wat op te knappen en de buiten wachtende modderige laarzen werden aangedaan om het werk te hervatten. Er moesten immers nog heel wat narcissenbollen, geschonken door de Firma Leenen, de grond in. Onder “leiding” van Gerard Rutgrink, afdeling Groen, zocht men zijn of haar “werkplek” op. De schoppen gingen de aarde in en zienderogen veranderden de volle bollenkratten in lege. Men liep af en aan om weer een nieuwe voorraad bollen te halen waarmee men aan de slag kon. Een drukte van belang en ondertussen schalden de lach-echo’s door het park. De planters hadden het duidelijk naar hun zin en werkten prima samen. Jisk Koopman liet namens de Rotary grinnikend weten: “Ja we zijn gewoon een enthousiaste groep. Dat geldt voor de leden van de Rotary en natuurlijk ook voor de Parkklussers”

Wat zal het komende voorjaar weer genieten worden van al die Narcissenveldjes in Park Rusthoff. En dit dankzij de inzet van veel vrijwilligers en sponsor Leenen.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Jisk Koopman.

 [nggallery id=13]