Kinderboerderij heeft belangrijk keurmerk ontvangen.

Oplettende wandelaars hebben het vast allang gezien: aan het hek van de Kinderboerderij hangt een opvallend bord met de tekst dat de boerderij een Zoönosen- vrij dus verantwoord bedrijf is.

Dit houdt in de praktijk in dat de dieren bij de kinderboerderij geen ziekten onder de leden hebben die overdraagbaar kunnen zijn op mensen. Vandaar dit belangrijke G.D. Keurmerk. De vrijwilligers van de Kinderboerderij zijn er trots op; maar de meeste eer zal toch gaan naar Petra en Hans Overmeer die verantwoordelijk zijn voor de verzorging van de boerderijdieren en hun huisvesting. “Ja, we haalden een prima score,” vertelt Petra nuchter. “Bij de beoordeling stelde men 100 vragen over van alles en nog wat. En de “jury” inspecteerde alle dierenverblijven. Als men een score haalde van 66% kwam men in aanmerking voor het keurmerk. Wij haalden 89 %. Dus dat is wel even iets om blij mee te zijn. Er zijn hier de afgelopen maanden nog wat extra zaken verbeterd. Ik kan momenteel met een gerust hart zeggen dat we nu aan álle eisen voldoen! De dieren zijn allemaal goed gezond; er is protocol voor zwangere vrouwen; de varkens hebben nu allebei een eigen nachthok; en er wordt op vaste tijden gevoerd. Ik ben nog wel op zoek naar een aantal mensen die ook willen helpen met de dieren voeren. We werken nu met 5 vrijwilligers maar een uitbreiding zou ons toch een beetje ontlasten. De dieren in de boerderij zijn afhankelijk van onze vrijwilligers. Ik wil nog wel even Hans Pret noemen. Een kanjer. En natuurlijk alle mensen die hier werken zijn super. Hans en ik zijn tevreden als we hier rondkijken en zien hoe boerderij er uit ziet. Ik denk ook dat alle bezoekers het met mee eens zullen zijn.