Pluimvee opgehokt in Park Rusthoff

Ook de kinderboerderij in Park Rusthoff is zwaar getroffen door de gevolgen van de thans heersende vogelgriep.

Alle kippen, pauwen en duiven zijn opgehokt in een afgesloten ruimte die aan de bovenkant is afgedekt en tijdens de vorige vogelgriep in 2014 reeds is gerealiseerd. Omdat deze ruimte op een afgesloten gedeelte van de kinderboerderij staat, buiten bereik en zicht, blijft de kinderboerderij normaal geopend en blijven bezoekers dus van harte welkom. De afgesloten ruimte is uitsluitend bereikbaar voor een select gezelschap verzorgers. Er gelden echter bijzonder strenge hygiënische voorschriften in de vorm van aangepaste kleding en door een bak met ontsmettingsmiddel lopen voor het betreden en na het verlaten van deze ruimte. Hoewel de eenden in het park de grootste besmettingsbron vormen hoeven deze niet te worden opgehokt. Zij behoren namelijk niet tot de kinderboerderij. De schrik zit er wel goed in op de kinderboerderij en herinneringen aan de vorige uitbraak van de vogelgriep, in 2003 en 2014, staan nog duidelijk voor de geest. Toen was de kinderboerderij maanden lang gesloten. Een scenario waar de medewerkers van de kinderboerderij nu echt niet aan willen denken. Voor het laatste nieuws verwijzen wij u naar onze website.