Bomen houden Park Rusthoff levend.

“Natuurlijk ben ik blij met de nieuwe aanplant. Er zijn in de afgelopen weken 42 bomen bij gekomen in het park. Geleverd door de Gemeente Teylingen en in samenwerking met de Mare Groep en Mart Herruer-Grondwerken, geplaatst.” Gerard Rutgrink, portefeuillehouder “groen” van de Stichting Beheer Park Rusthoff is duidelijk merkbaar enthousiast over het recente aanplantwerk.
Oplettende bezoekers van het park hebben waarschijnlijk die frisse, jonge bomen allang opgemerkt. Onder andere Lindenbomen, Eikenbomen, Esdoorns en Berken. Deze jonge aanplant is vooral te vinden in de hoek achter de bibliotheek en in het middengebied.
Tijdens de “Zomerstorm” in 2015 werd er door de zeer harde wind veel schade aangericht in het park en moesten tientallen bomen het ontgelden. Er heerste in heel Sassenheim destijds onder de bevolking een droeve stemming. Het was dan ook heel verdrietig om al die “oude reuzen” op de paden te zien liggen. Gelukkig kwam er een oplossing: Na toestemming van de gemeente, hield Gerard Rutgrink zich bezig met het nieuwe beplantingsplan. Tijdens het plaatsen onlangs van de nieuwe boompjes, hield hij nauw contact met de mensen die hier aan werkten. Gerard: “Het was twee dagen keihard werken maar het resultaat mag er zijn. Want bomen vormen het behoud van een park. Die houden een park levend. Daarom ben ik ook zo tevreden met de nieuwe aanplant. Park Rusthoff verdient dit dubbel en dwars.”