Eindpunt “van de kaart”

“Wat een prachtig park en ook nog eens midden in het dorp. Kom mensen, we gaan “een rondje maken”. Dit compliment van de medewerkers van TV West konden de tientallen vrijwilligers alvast in de zak steken.

Op zaterdag 18 maart 2017 hadden de programmamakers gekozen om filmopnamen te maken in en rond Park Rusthoff. Dit in het kader van het programma “Van de kaart” van TV West. In dit populaire programma is de bedoeling dat het filmteam in een rechte lijn naar een bepaalde locatie komt. Dwars door sloten en over boerenweiden soms in het gezelschap van koeien, komt men dan pas aan. In Sassenheim hadden ze het gemakkelijk: In de ochtend gestart in de Vliegeniersweg en met een geplastificeerde plattegrond in de hand gingen presentatrice Jet, cameravrouw Annelies en geluidsman Kees op pad. Tegen vier uur in de middag wandelde dit vrolijke trio over de grote grasweide richting Sassennest waar ze welkom werden geheten door afgevaardigden uit diverse gelederen van de commissies en werkgroepen van het park. ”Zijn jullie allemaal vrijwilligers?” riep Jet spontaan uit. Nadat ze bijgepraat over het juiste aantal mensen dat zich met hart en ziel inzetten voor het plaatselijke park, had ze een goed beeld van het vrijwilligersbeleid. Na een kopje koffie en een cracker met bijenhoning “uit eigen tuin” ging het camerateam op pad met portefeuillehouder “groen“ Gerard Rutgrink. Als een echte gids wees Rutgrink op alle bijzonderheden en liet hij de TV West- mensen de mooiste plekjes in het park zien. Enthousiast kwam het trio nog even in het Sassennest terug. Schooltuinvrijwilliger Helene van ’t Hof vertelde het één en ander over het werken in de schooltuinen. Voorzitter van de Stichting Beheer Park Rusthoff Ronald van de Graaf deed ook een kort woordje.

Na de wandeling, de gesprekken met diverse vrijwilligers en het ontvangen van een klein tasje met echte Rusthoff artikelen zoals een kleine dropplant en een potje honing nam men afscheid. Bij de brug richting centrum, werd spontaan gezwaaid naar de achterblijvers op het grasveld bij het Sassennest.

Op donderdag 30 maart vanaf 17.00 uur is op TV West te zien hoe de cameraploeg “ons” park heeft ervaren en wordt daarna elk heel uur herhaald. U kunt hem ook online bekijken op: http://www.omroepwest.nl/tv/programma/170000131/Van-de-Kaart. Best wel spannend…