Schooltuinproject 1e winnaar van de Teylinger Prijs

Het Schooltuinproject van Park Rusthoff is door de jury gekozen als eerste winnaar van de Teylinger Prijs.

De Teylinger Prijs wordt uitgereikt aan vrijwilligers of verenigingen met een goed project of initiatief vanuit een vereniging of een groep buurtbewoners. Voorwaarde is dat het project meerwaarde moet hebben voor de Teylinger samenleving. Iedereen mag een project of activiteit nomineren. Dit kan het hele jaar door, waarna eens per vier maanden een winnaar van de Teylinger Prijs wordt gekozen.

Voor de Teylinger Prijs waren vijf nominaties ingezonden. De juryleden waren: Leo van der Zon, bestuurslid Welzijn Teylingen, Dion Piket, raadslid TriLokaal, Cathalijn van Langevelde en Ronique Gerlof, HLTsamen De jury was unaniem in haar beslissing.

Het Schooltuinproject is goed ingebed in de samenleving. Een groep van 10 vrijwilligers begeleidt wekelijks activiteiten en zorgt daarmee voor verbinding met onderwijs en kinderen. Jaarlijks doen er zo’n 130 leerlingen mee van de basisscholen, waarbij ook ouders, opa’s en oma’s worden betrokken. Het project is onderscheidend in het ‘natuurlijk tuinieren’ en de samenwerking met jeugdnatuurwacht. Dit maakt het een uniek project. Uit de voordracht komt het volgende, opvallende citaat: “Ouders zijn soms verbaasd dat de kinderen ineens groenten eten waar ze voorheen niets van moesten weten.” De passie wordt dus overgedragen! De prijs, een geldbedrag van 250 euro, wordt binnenkort tijdens een werkbezoek van een raadslid van de gemeente Teylingen overhandigd.