Park Rusthoff viert vervroegde dag van het park

Wordt de landelijk “Dag van het park” officieel op zondag 28 mei a.s. georganiseerd, daar Park Rusthoff die dag echter is gereserveerd voor andere activiteiten wordt deze dag in Park Rusthoff een week vervroegd en zal daarom plaats vinden op zondag 21 mei a.s. van 12.00 tot 16.00 uur.

Een speciaal gevormde commissie heeft een bijzonder gevarieerd programma samengesteld. Maanden geleden heeft men reeds de koppen bij elkaar gestoken en hebben diverse opties de revue gepasseerd. Het resultaat mag er dan ook zijn. Men is er in geslaagd om een zeer gevarieerd programma samen te stellen waar jong en oud zich bij betrokken zullen voelen. Leerzaam, betrokken, ontspannen, afwisselend, interessant, om maar wat steekwoorden te noemen en dat alles in een ongedwongen sfeer.

In het kader van de 200e sterfdag van landschapsarchitect Johann David Zocher sr. (1763-1817), de pater familias van de Zocherdynastie, zal dit feit als een rode draad door deze dag lopen. Zijn zoon Johann David Zocher jr. heeft ooit Park Rusthoff aangelegd. Daarom zal er in paviljoen het Sassennest, middels een doorlopend programma met vele beelden op het grote scherm, aandacht worden besteed aan de belangrijke en unieke stempel die de drie generaties Zocher hebben gedrukt op de unieke landschapsstijl in Nederland en op Park Rusthoff in het bijzonder. Bovendien is er een publieksfolder over Zocher beschikbaar en zullen op  typische Zocher zichtpunten in het park bordjes met duidelijke beschrijving over de betreffende plek worden geplaatst.

Vanaf 13.30 uur worden er schapen geschoren op het weiland van de kinderboerderij. Aansluitend zal een heuse spinster met een origineel spinnenwiel van de geschoren vachten wol gaan spinnen. Op het grote eiland staan hommel- en vlinderkasten opgesteld alwaar ook uitleg wordt gegeven en alle vragen vakkundig worden beantwoord. Tevens is de bekende imker Aad Wolvers uit Warmond met diverse bijenproducten aanwezig en kunnen er kaarsen worden gemaakt. De Stichting Vrienden van Park Rusthoff is met een kraam present waar u veel informatie vindt en waar u zich aan kunt melden als vrijwilliger of als Vriend van Park Rusthoff. Er staat een grote partytent waar medewerkers van Trias Kinderopvang kinderen bezig zullen gaan houden met tekenen en kleuren van bijen, vlinders en andere beesten in het park. Ook de ezeltjes Cisco en Gijs zullen aanwezig zijn en mogen onder begeleiding worden uitgelaten. Er wordt een boeiende puzzeltocht door het park en over de spannend slingerende paden van het bosgedeelte gehouden. De Schooltuinen zijn open en ook hier is heel veel te zien en te bewonderen en wordt heel veel uitgelegd hetgeen ook geldt voor de zeer interessante Heemtuin waar u wilde flora vindt die van oorsprong hier in de streek voorkwam. Tevens bomen en struiken die in een parkbos thuis horen.

Op de kinderboerderij is het natuurlijk een en al leven en ook heel veel jong leven. Dit geldt trouwens voor het hele park. In de mooiste tijd van het jaar zullen  de talrijke Rhododendrons en vele andere uitbundig bloeiende bloemen u van harte verwelkomen, zwemmen er vele jonge eendjes enthousiast in de diverse waterpartijen en zingen alle vogels hun mooiste lied. Een bijzonder goede reden dus om samen met vele anderen op zondag 21 mei a.s. de “Dag van het park” te komen vieren in Park Rusthoff.

Op afstand het mooiste park van de Bollenstreek. De toegang is gratis.