Toverkuikens op kinderboerderij

Blij verrast waren een jongetje en zijn zusje toen ze op donderdag 6 juli 2017 van onder de heg rondom de kinderboerderij in Park Rusthoff een moederkip met het ene kuikentje na het andere voor de dag zagen komen.

Het zijn er twaalf, zei hun moeder. Twaalf kuikentjes zei hun moeder verbaasd bij het zien van zulk een groot aantal.

En heel veel verschillende kleuren. Er waren zwarte, witte, gele, oranje en grijze. Wat een kleuren zeg, riepen het jongetje en zijn zusje enthousiast in koor. Het lijken wel toverkuikens zeiden ze, terwijl ze van plezier in de handen klapten.

Volgens Joke, de vaste kracht op de kinderboerderij zijn er waarschijnlijk zo veel verschillende kleuren omdat alle kippen bij elkaar in de stal zitten. Mogelijk heeft deze kip de eieren van meerdere kippen uitgebroed.

Er is nog meer jong leven op de kinderboerderij want er loopt momenteel ook een trotse moederpauw met zes kuikens rond te scharrelen.