WMC Try-Out Adest Musica op 22 juli 2017 in Park Rusthoff

Vanaf het najaar 2016 is het seniorkorps van Drum- en Showband Adest Musica bezig met de voorbereidingen voor het Wereld Muziek Concours (WMC) 2017.

De bijna 70 muzikanten, het 10 man/vrouw tellende instructieteam en de vele vrijwilligers zijn de laatste maanden druk doende met het marsproduct ‘A Tribute to the Royal Marines’ en het showproduct ‘The Composer’. Zeker de laatste weken is het voor alle betrokkenen hard werken middels dagenlange repetities en exercities. En dit alles om op 30 juli 2017, de laatste finaledag van het WMC, een optimale prestatie neer te zetten.

Upgraden
In de afgelopen maanden heeft het korps in tal van optredens de beide producten ‘in de praktijk getoetst,’ resulterend in een verdere upgrading van mars en show. In de laatste weken worden nog verrassende ‘visuele gimmicks’ aan de show toegevoegd. Na een (weekend)optreden in het Duitse Iserlohn wordt half juli een weekend op een kampeerhoeve gebivakkeerd. Een weekend ‘teambuilding’, om het korps als één geheel te laten functioneren. Of zoals de korpsleden en instructie opmerken: “het kost zoveel tijd en energie maar het voelt zo goed om met elkaar deze uitdaging aan te gaan en bezig te zijn voor het WMC 2017”.

Try-Out
Op 30 juli a.s. zullen zo’n 300 Adest supporters meereizen met het korps. In het uitverkochte Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade zullen zij het korps supporten en getuige zijn van de (inter)nationale muzikale concurrentie. Hieraan voorafgaande laat het korps op zaterdagavond 22 juli a.s. de nieuwe mars en show zien en horen in het Sassenheimse park Rusthoff.
De afmetingen van het parkterrein zijn helaas niet optimaal voor de uit te voeren marspatronen en choreografische figuraties. Toch wordt de try-out gehouden in het fraaie centraal gelegen park Rusthoff.
Muziekliefhebbers worden uitgenodigd om de try-out bij te wonen. De avond start om 19.30 uur en de toegang is gratis. Het programma begint met de mars en omstreeks 20.10 uur wordt de show gepresenteerd. Dit alles omlijst met informatie over de muziekkeuze, de te lopen mars en showchoreografie. Het Sassennest is geopend voor een kop koffie of drankje. E r zijn geen zitplaatsen, neem zelf uw stoeltje mee!

Tot slot
Mocht er sprake zijn van regenachtig weer dan gaat de try-out niet door. Maar ….. het gaat ongetwijfeld een mooie zaterdagavond worden in park Rusthoff.