Excursie vroege vogels 8 oktober 2017

Op zondag 8 oktober 2017 om 08.00 uur kunnen natuur- en vogelliefhebbers onder leiding van Willem-Jan Hooijmans van de Vogelwerkgroep Teylingen proberen iets van de vogeltrek in het park waar te nemen. Oktober is een vogeltrekmaand bij uitstek en één van de ‘spannendste’ en soortenrijkste maanden in het park. Het is vooral een goede maand voor lijsters (o.a. Koperwieken) en vinken (o.a. Kepen) uit noordoostelijke contreien. Er is altijd kans op een verrassing. Uitgangspunt is om zoveel mogelijk vogelsoorten in het park te spotten door goed te kijken en te luisteren. Na afloop van de excursie wordt, onder het genot van een kopje koffie of thee, het soortenlijstje ingevuld en gekeken hoeveel verschillende soorten tijdens de wandeling vastgesteld zijn.

Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, de toegang is gratis en de start is vanaf Paviljoen ‘t Sassennest. Het meenemen van een eigen verrekijker strekt tot aanbeveling.