Geslaagde vogelexcursie in zonnig Park Rusthoff

Op zondagochtend 8 oktober 2017  vond weer de jaarlijkse vroege vogel najaarsexcursie in Park Rusthoff plaats, georganiseerd door de Evenementencommissie. Plaats en tijdstip van vertrek was het Paviljoen in het park om 08.00 uur. Na een korte introductie en enige algemene informatie over de vogels van het park vond onder leiding van Willem-Jan Hooijmans van Vogelwerkgroep Teylingen (www.vogelwerkgroepteylingen.nl) een wandeling door het park plaats. Ondanks de regen was er een goede opkomst van belangstellenden. Gaande de excursie stopte het met regenen en de lucht klaarde op.

De vogels lieten zich goed horen en met wat meer moeite geregeld ook zien. Er was veel aandacht voor vogelgeluiden. Voor het eerst dit jaar konden een aantal koperwieken worden gespot en ook de prachtige Vlaamse Gaai liet zich bewonderen.

Na afloop van de anderhalf uur durende wandeling werd onder het genot van een kopje koffie of thee in het paviljoen nog even nagepraat. Alle deelnemers van jong tot oud konden terugkijken op een geslaagde en heerlijke wandeling, onderwijl genietend van een prachtig vogelconcert in de vroege ochtenduren.