Griezelig Halloween in Park Rusthoff

Zaterdagavond 28 oktober 2017 was Park Rusthoff omgetoverd in een griezelig Heksenheim. Het park was overgenomen door heksen, tovenaars, spookjes, griezels en ander eng gespuis: het was Halloween in Park Rusthoff.

Om klokslag 7 uur toverden de kinderen van Sassenheim samen met de heks van Halloween het park open: Park Rusthoff was geen wandelpark meer, maar omgetoverd in Heksenheim: Heks Dikke Teennagel had een vloek uitgesproken over iedereen die zich tijdens Halloween verkleedt. Al die verklede mensen zouden altijd even griezelig en lelijk blijven, ook al zouden ze dat zelf niet in de spiegel zien. Gelukkig konden de kinderen uit Sassenheim de lichtjesheks helpen. De kinderen verzamelden ingrediënten voor de toverdrank en stukjes van de toverspreuk.

Tussen het zoeken naar ingrediënten voor de toverdrank en stukjes toverspreuk door konden de kinderen allerlei leuke en spannende dingen doen: een bezemsteel knutselen met snoepjes, genieten van een eng heksendansje, luisteren naar het griezelige verhaal van de verhalenverteller, enge snoepjes happen in het snoephuisje, een echte Heksenbezem-race, betoverde limonade drinken of meedoen met heksenhoeden gooien.

Voor de stoere kinderen was dit natuurlijk niet spannend genoeg: voor hen was het buitengebied van Park Rusthoff omgetoverd in een griezelparadijs. Het was er stikdonker met net niet genoeg licht om te zien wat er allemaal in het bos verstopt zat: heksen, tovenaars, magiërs, zombies, griezels, een watermonster, vogelverschrikkers en spoken maakten met enge kreten en spookachtige geluiden de kinderen aan het schrikken; kortom: een ouderwets griezelig Rusthoff-Halloween.

Aan het eind van de avond verstomde het gegil. Met de hulp van de kinderen kon de lichtjesheks haar toverdrank brouwen en de kinderen ermee besprenkelen. De vloek over Heksenheim was opgeheven en Park Rusthoff kon weer worden teruggegeven aan de wandelaars op zondagochtend.

 

Foto’s Evenementencommissie:

[nggallery id=14]