Afscheid van een bevlogen voorzitter.

Ronald van de Graaf neemt afscheid als voorzitter van Stichting Beheer Park Rusthoff (SBPR)

“Op 1 januari 2018 geef ik de voorzittershamer over aan Paul ten Velden. Ik ben dan precies tien jaar voorzitter geweest van het de SBPR. Natuurlijk zal ik het park gaan missen en vooral de steun die we van de gemeenschap mochten ontvangen.” Dit vertelt Ronald van de Graaf die dus binnenkort afscheid neemt van de SBPR. De bevlogen voorzitter heeft veel betekend voor Sassenheim. Zelfs tijdens het interview is duidelijk voelbaar dat het werk voor het park “zijn kindje” was en nog steeds is. “Iedere keer als ik in het park ben, krijg ik wel een compliment van een bezoeker. De mensen uit het dorp weten dat we de hele kar trekken met vrijwilligers. Dat vindt men fantastisch en dat geeft mij een goed gevoel. Zonder vrijwilligers kunnen we gewoon niet.” Na deze woorden duikt Ronald even in de geschiedenis en vertelt over de medewerking van Bosch & Slabbers, de plaatselijke Rotary, de Woonstichting Vooruitgang, de badeendjesrace voor de kinderen, de vernieuwde hoofdingang met rode loper, de fraaie bank, de vervanging van het kleine theehuisje door het multifunctionele Sassennest en alle schetsen die daarvoor zijn gemaakt. “Tussen 2008 en 2010 was het de meest hectische tijd voor ons. Het grote struikelblok was altijd het geld. Maar het is gelukkig allemaal goed gekomen mede dankzij een efficiënt beheersplan. Of ik trots ben op al ons werk? Dat kan je wel zeggen. Het wordt nu tijd om afscheid te nemen. Ik doe het met pijn in mijn hart maar ook met een trots gevoel. Al die projecten die we goed hebben afgesloten waren zeer de moeite waard. Overigens blijf ik uiteraard betrokken bij ons park.”