Stormschade in Park Rusthoff

De zware storm van donderdag 18 januari 2018 heeft helaas ook Park Rusthoff in Sassenheim niet ontzien. Vooral in het bosgedeelte van het park heeft de meedogenloze storm veel schade aangericht. Diverse bomen hebben de ongelijke strijd tegen de elementen niet overleefd. Met pijn in het hart vertelde Loe de Goeij, die samen met Jan van Ruiten een eerste inventarisatie heeft uitgevoerd, dat onder andere enkele prachtige berken en meidoorns om zijn gegaan. Verder lagen diverse paden bezaaid met afgerukte takken. Vanwege de vele waarschuwingen die via diverse media zijn gedaan is het park uit voorzorg ’s morgen niet geopend. In de loop van de middag, toen de storm weer was gaan liggen, is het park alsnog open gegaan.

Op vrijdag is een grote groep vrijwilligers aan de slag gegaan om zo veel mogelijk te ruimen en herstelwerkzaamheden uit te voeren.

 

Onderstaande foto’s geven een beeld van de stormschade.
Gemaakt door Loe de Goeij

[nggallery id=11]