Geruchten omtrent nieuwbouw villa Rusthoff

Op 1 februari 2018 ontving het bestuur van de Stichting Beheer Park Rusthoff (SBPR), via het contactformulier op deze website, onderstaand bericht:

Geacht bestuur,

Er doen een aantal geruchten de ronde. Ik verzoek u hierover openheid van zaken te geven, aangezien het gaat over ONS park. Het betreft een mogelijke deal met de heren projectontwikkelaars van wijlen villa Rusthoff. Zoals algemeen bekend hebben dezen er groot financieel belang bij het voorste gedeelte van het park tot hun beschikking te krijgen. Het gerucht circuleert dat zij hun zin hebben gekregen, en de opwaardering van de Kerklaan-ingang financieren, zodat deze op termijn hoofdingang kan worden. Voorts wordt er ook gemeld dat de recente wisseling van voorzitter te maken heeft met deze gang van zaken.

N.B. De afzender is bij het bestuur van de SBPR bekend.

Reactie van het bestuur van de SBPR:

Het verbaast het bestuur zeer dat bovenstaande geruchten circuleren en wij willen deze dan ook met kracht bestempelen als pertinente onzin en derhalve verwijzen naar het rijk der fabelen. Wij kunnen ons ook geen enkele voorstelling maken hoe deze geruchten in omloop zijn gekomen.

De feiten zijn als volgt:

* Er is in geen enkele vorm dan ook een (mogelijke) deal met projectontwikkelaars om een stuk park aan hen af te staan. Bovendien is Park Rusthoff eigendom van de gemeente Teylingen hetgeen impliceert dat de gemeente hier, in samenspraak met het bestuur van de SBPR, uiteindelijk de beslissende stem in heeft.

*De wisseling van voorzitter van de SBPR heeft helemaal niets te maken met de plannen van de ontwikkelaar.

*Ver voordat de projectontwikkelaars in beeld waren, waren de plannen om de entree Kerklaan op te waarderen reeds concreet. Dit geldt tevens voor de financiering van dit project. De projectontwikkelaars dragen hier dus financieel niet aan bij.

Namens het bestuur van de SBPR:

Paul ten Velden, voorzitter en Ronald van de Graaf, vice-voorzitter