Excursie voor vroege vogels 8 april 2018

Op zondag 8 april om 07.00 uur vindt in Park Rusthoff weer een vroege vogelexcursie onder leiding van Willem-Jan Hooijmans van Vogelwerkgroep Teylingen (www.vogelwerkgroepteylingen.nl) plaats. In de vroege ochtenduren zullen we luisteren en genieten van het vroege voorjaarsconcert van in het park aanwezige vogels en zullen we proberen om alle vogelgeluiden op naam te brengen.
Zowel standvogels, late wintergasten als vroeg teruggekeerde trekvogels zijn dan te beluisteren. Er is altijd kans op een verrassing. Misschien laat de schuwe Groene Specht zich wel horen en zien of staat er een klepperende Ooievaar op het paalnest. Niet alleen zullen we veel aandacht besteden aan vogelgeluiden, maar we zullen ook proberen om zoveel mogelijk vogelsoorten te zien te krijgen. Rond 50 verschillende vogelsoorten zijn in en vanuit het park vastgesteld in de maand april.

Na afloop van de excursie wordt, onder het genot van een kopje koffie/thee, het soortenlijstje ingevuld en bekeken hoeveel verschillende vogelsoorten we met zijn allen hebben waargenomen. Ook is er dan meer gelegenheid om vragen over de avifauna van het park te stellen.

Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk en de toegang is gratis. Verzamelen bij Paviljoen ‘t Sassennest. Een verrekijker meenemen is handig.