Kinderboerderij Park Rusthoff rookvrij

Het Longfonds is één van de initiatiefnemers van ‘Op weg naar een rookvrije generatie’.

Want uw kind rookvrij op laten groeien is het beste dat u voor de longen van uw kind kunt doen. Zo gaan we samen op weg naar een rookvrije generatie. Het Longfonds zet zich op verschillende manieren in om hiervoor te zorgen. Omdat ook de leiding van de kinderboerderij in Park Rusthoff hier heel graag haar steentje aan bij wil dragen om dit initiatief te doen slagen is sinds 31 maart j.l. op en rond de kinderboerderij roken verboden, hetgeen door middel van borden duidelijk wordt aangegeven. Kinderen moeten op school en in de vrije tijd kunnen vertoeven in een rookvrije omgeving. Zien roken, doet roken. Scholen moeten voor 2020 hun schoolterrein rookvrij hebben.Veel scholen hebben nu al een rookvrij schoolterrein en een kinderboerderij, een plek waar bij uitstek veel kinderen graag komen hoort zich hier natuurlijk bij aan te sluiten. Voor de kinderboerderij in Park Rusthoff een goede reden om dit streven spontaan en van harte te ondersteunen.