Vroege Vogels 8 april 2018

Op zondagochtend 8 april 2018 vond weer de jaarlijkse vroege vogel voorjaarsexcursie in Park Rusthoff plaats, georganiseerd door de Evenementencommissie. Plaats en tijdstip van vertrek was het paviljoen in het park om 07.00 uur. Na een korte introductie en enige algemene informatie over de vogels van het park vond onder leiding van Willem-Jan Hooijmans van Vogelwerkgroep Teylingen (www.vogelwerkgroepteylingen.nl) een wandeling door het park plaats. De opkomst zo’n 15 man/vrouw was gezellig, ook omdat de weersomstandigheden ideaal waren met zon en nauwelijks wind. Willem-Jan Hooijmans vertelde veel over de vogels die goed lieten horen. Er was veel aandacht voor vogelgeluiden en uitleg over de vogel zelf. Leuk om te horen dat er wel ongeveer 30 soorten vogels in het park huizen, zoals Tjiftjaf en Zwartkop, de grote bonte en groene specht. Maar ook de winterkoninkje, koolmees of pimpelmees blijft bijzonder. En een aantal vogelsoorten waren al druk bezig met nestmateriaal aan het zoeken. Ook werden er veel foto’s gemaakt.

Na afloop van de wandeling werd onder het genot van een kopje koffie of thee in het paviljoen de soortenlijst ingevuld en bleek een totaal van 30 verschillende vogelsoorten vastgesteld te zijn. De deelnemers konden terugkijken op een geslaagde en heerlijke wandeling, onderwijl genietend van een prachtig vogelconcert in de vroege ochtenduren.