Onthulling bord “Crappahoek”

Enkele dagen voor de landelijke herdenking van de afschaffing van de slavernij, op 1 juli 2018, werd op donderdag 28 juni in Park Rusthoff onder grote belangstelling het bord “Crappahoek” onthuld. Dit gebeurde door Ellen-Rose Kambel, een nazaat van een tot slaaf gemaakte vrouwelijke huisbediende op koffieplantage Crappahoek in Suriname. Zij deed dit samen met Paul ten Velden, de voorzitter van de Stichting Beheer Park Rusthoff.

Aansluitend ging het gehele gezelschap te voet naar theater Het Onderdak, alwaar de documentaire “Drie vrouwen” werd vertoond, welke handelde over slavernij en vrijheid. Een bijzonder indrukwekkende documentaire van Ida Does, waarin drie vrouwen, elk op eigen wijze, een waardige erkenning bepleiten van het Nederlands slavernijverleden.

[nggallery id=24]