Verzengende hitte…………..

Ook de natuur in Park Rusthoff gaat zwaar gebukt onder de verzengende hitte die ons land reeds vele weken in een wurggreep houdt. Getuige bijgaande foto´s wekken veel planten, waaronder zelfs de stoerste bomen, de indruk op hun laatste benen te lopen. Ook het altijd fris groene gazon van het grote eiland ziet er uit als een grote dorre vlakte waar nu ook de laatste nog tegenstribbelende grassprieten de moed dreigen op te geven waarna het meer zal gaan lijken op de verschroeide aarde. De natuur in het park snakt naar een flinke langdurige plensbui. Ondanks dat een hoveniersbedrijf met een grote tankwagen regelmatig de meest dorstige en kwetsbare planten van water voorziet, lijkt dit letterlijk een druppel op een gloeiende plaat. Voordat het water de grond bereikt lijkt het reeds verdampt.

 

Klik op een foto om te vergroten en vervolgens aan rechterzijde voor de volgende foto.

[nggallery id=25]