Geboortegolf kuikentjes in Park Rusthoff

De kinderboerderij in Park Rusthoff is verblijd met een ware geboortegolf van kippenkuikentjes. Er zijn twee kippen die allebei acht à tien kuikentjes hebben in allerlei verschillende kleuren. De moederkippen hebben het razend druk met het in het gareel houden van hun kroost want de ene kip pikt het niet dat de kuikens van de ander zich vermengen met haar kuikens. Dit zorgt vaak voor hilarische beelden. Ook loopt er een pauw rond met een kuiken. Dit is echter geen pauwenkuiken maar een kippenkuiken. De pauw heeft namelijk een kippenei uitgebroed en het kippenkuiken ziet de pauw nu als moeder. Overal waar de pauw gaat, gaat dus ook het kippenkuiken. Als een schaduw volgt deze de surrogaatmoeder. Een heel aandoenlijk gezicht.Tot slot is er nog een pauw met een pauwenkuiken. Oorspronkelijk had ze vier kuikens doch de vele natuurlijke vijanden hebben er drie weten te verschalken. Heel triest natuurlijk maar ook op de kinderboerderij gaat de natuur haar gang.

Al met al biedt het jonge spul een altijd vrolijke en zeer bijzondere aanblik. De kuikens zullen met hun moeders op en rond de boerderij los blijven scharrelen. Een goede reden om zeker nu dus de kinderboerderij in Park Rusthoff te bezoeken. De kinderen zullen het zeker prachtig vinden en hun ogen uitkijken. De kinderboerderij is elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur.