Diverse borden verdwenen uit Park Rusthoff

Het is toch in- en intriest dat er de laatste weken diverse informatieborden zijn verdwenen op verschillende locaties in Park Rusthoff. Een van de drie verwijsborden richting de Heemtuin is van een paal gesloopt hetgeen ook geldt voor een bord langs een van de waterpartijen met het vriendelijke verzoek om de eenden geen brood te willen voeren. De waterkwaliteit gaat namelijk hard achteruit omdat de eenden door het brood aan de diarree raken maar het meest respectloze is het stelen van het bordje dat informatie verschafte over Plantage Crappahoek in Suriname. Het laatste getuigt van bijzonder weinig of totaal geen respect voor de tot slaaf gemaakten.
Zijn het verzamelaars, iemand die boos is dat de eenden niet met brood gevoerd mogen worden, notoire eencellige vandalen?

Het bestuur van de Stichting Beheer Park Rusthoff (SBPR) heeft hiervan reeds aangifte gedaan bij de politie. Mocht u, als bezoeker van het park, iets verdachts hebben gezien of heeft u nadere informatie dan verzoekt de SBPR u om via het contactformulier op de website van het park hier melding van te willen maken. Er is door diverse vrijwilligers van het park veel tijd en zorg besteed aan het vervaardigen van de diverse bordjes.

 

Foto’s Gerard Rutgrink