Officiële opening vernieuwde entree Kerklaan

Foto : Joep Derksen

Burgemeester Carla Breuer en voorzitter Paul ten Velden van Park Rusthoff hebben op 19 december de gerenoveerde entree aan de Kerklaan geopend. Ze deden dit in stijl door met een snoeischaar een lint van klimop door te knippen.

Woensdagmiddag verzamelden pers en genodigden zich in het Sassennest, dat stemmig in kerstsfeer was aangekleed. Paul ten Velden heette iedereen welkom en vertelde dat hij al vele positieve reacties had ontvangen over de nieuwe entree. Twee prachtige kolommen van schitterend metselwerk en een monumentaal hek. Vakwerk! Ook de omgeving van de entree is vernieuwd. Er is een fruitboomgaard en bloemenweide aangelegd en de bergplaats voor snoeiafval en de fietsenstalling zijn meer aan het oog onttrokken en functioneler gemaakt.

Park Rusthoff maakt deel uit van de erfgoedlijn Landgoederenzone, een groen lint van voormalige kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland. Het park is dus niet zomaar een mooi stukje groen in Sassenheim, maar een stuk geschiedenis. Mede daarom hebben de provincie Zuid-Holland, via de erfgoedtafel Landgoederenzone, en de Regio Holland Rijnland een deel van de nieuwe entree gesubsidieerd. Het resterende deel is afkomstig van de Stichting Vrienden van Park Rusthoff. De voorzitter roemde de samenwerking in dit project van verschillende overheidslichamen, bedrijfsleven, vrijwilligers en sponsoren, die uiteindelijk tot dit mooie resultaat heeft geleid.

Ook burgemeester Breuer sprak de aanwezigen toe. Zij benadrukte dat het park niet alleen van grote betekenis is voor veel mensen in en buiten de gemeente Teylingen, maar ook voor haar persoonlijk.

Vervolgens trok het gezelschap de jassen aan en wandelde richting Kerklaan voor de officiële opening van de vernieuwde entree. De vrijwilligers van de schooltuin hadden zeer creatief een groen lint en slot van klimop door de poort geweven, zodat voorzitter en burgemeester gezamenlijk de snoeischaar erin konden zetten en de opening een feit was. Nadat de foto’s waren genomen, werd in het Sassennest het glas geheven en gezellig en voldaan nagepraat over dit geslaagde project.

 

Klik op een foto om te vergroten en vervolgens aan rechterzijde voor de volgende foto.

[nggallery id=34]