Varken Curly plotseling overleden

Tot verdriet van zijn verzorgers is begin januari Curly, een van de varkens van de kinderboerderij, plotseling overleden. Een vrijwilligster heeft nog geprobeerd hem te reanimeren door middel van hartmassage, maar dit heeft niet mogen baten.

Curly werd een paar maanden geleden erg mager, waarop de beide varkens zijn ontwormd. Na die tijd hebben de vrijwilligers niets gemerkt aan Curly en heeft hij altijd goed gegeten. Hij werd graag geaaid en gekroeld. Volgens de dierenarts merk je aan varkens niet dat ze ziek zijn. Ze blijven gewoon eten en pas op het laatst, als het al te laat is, wordt duidelijk dat zij ziek zijn.

De twee beertjes (mannetjesvarkens) Curly en Wooly waren een halfjaar oud toen zij in februari 2012 op de kinderboerderij kwamen wonen. Curly is dus maar 7 1/2 jaar oud geworden en zal erg gemist worden. Om te voorkomen dat Wooly zich eenzaam gaat voelen, is de kinderboerderij nu op zoek naar een nieuw maatje voor hem.