Ooievaars op nest in Park Rusthoff

8 april 2019

Het was veel bezoekers van Park Rusthoff al opgevallen: Er zat sinds enkele dagen weer een ooievaar op het nest. Slechts één maar het begin was er en dat gaf heel veel hoop op meer. Mogelijk was deze alvast vooruit gevlogen om de boel te verkennen maar daar was hij waarschijnlijk heel snel uit.

Foto Saskia ten Velden

Logisch natuurlijk. Een gezin stichten op de mooiste plek van de Bollenstreek met heel veel waterpartijen aan je poten, vol met de allerlekkerste kikkers. Naast kikkers houden ze van een zeer gevarieerd menu zoals muizen, mollen, hagedissen, jonge vogels en regenwormen, daar zijn ze ook gek op en ook volop in het park beschikbaar. Mocht het overdag te druk zijn op het grote eiland van het park dan kunnen ze voor het zoeken van voedsel altijd nog uitwijken naar de vele weilanden in de directe omgeving van het park.

Foto Hans Verhoef

Sinds afgelopen zondag heeft de eerste ooievaar gezelschap gekregen van een maatje en is er nu sprake van een waar liefdeskoppel. De gehele dag hebben ze gezellig samen op het nest gekeuveld en genoten van elkaar, van hun nieuwe behuizing en van het geweldige uitzicht op het park. Nu maar hopen dat ze blijven en een gezin gaan stichten. We zullen u via deze website regelmatig op de hoogte houden.