Vroege Vogels – 07-04-2019

Op zondag 7 april j.l. werd er in Park Rusthoff een voorjaarsrondleiding gegeven voor en over Vroege Vogels. Onder de deskundige leiding van Willem Jan Hooijmans van Vogelwerkgroep Teylingen (www.vogelwerkgroepteylingen.nl), konden liefhebbers en nieuwsgierigen komen kijken en luisteren naar de bijna 30 verschillende soorten vogels, die het park bevolken.

Vanaf 7.00 uur werd er verzameld bij paviljoen Het Sassennest, midden in het park. De weersomstandigheden waren ideaal: zonnig, windstil en meer dan aangename temperaturen. Gewapend met een verrekijker en een overdosis enthousiasme ging de groep van 15 vogelaars op stap voor een rondleiding van een uur waarin vele soorten vogels werden gespot waaronder de grote bonte en groene specht. Maar ook het winterkoninkje, de koolmees of pimpelmees blijven bijzonder. Verrassend was dat zelfs de Zwartkop en de Tjiftjaf alweer vanuit hun winterverblijf in het park aanwezig waren. Willem-Jan Hooijmans vertelde tijdens de rondleiding veel over de vogels die zich goed lieten horen. Er was veel aandacht voor vogelgeluiden en uitleg over de diverse vogels zelf. Ook werden er veel foto’s gemaakt. Een aantal vogelsoorten was al druk bezig met het zoeken van nestmateriaal.

Na de rondleiding werd in Het Sassennest, onder het genot van een kopje koffie of thee met versnapering, uitgebreid nagepraat over alle ervaringen. De gehele activiteit was georganiseerd door de Evenementencommissie van Park Rusthoff en was geheel gratis.