Ontdek de ecotuin

Ontdek de ecotuin van Park Rusthoff tijdens de Velt-ecotuindagen

Op 1 en 2 juni zet het schooltuincomplex van Park Rusthoff in het centrum van Sassenheim het hek wagenwijd open tijdens de Velt-ecotuindagen. Je kunt dan in de tuin ontdekken wat ecologisch tuinieren inhoudt. Tussen 13.00 en 17.00 uur is iedereen welkom die meer wil weten over hoe je een gezonde, eetbare en diervriendelijke tuin kunt inrichten en beheren op een ecologische manier.

Het eerste weekend van juni is altijd hét weekend van eco-inspiratie bij Velt. Want dan kun je helemaal gratis meer dan 200 tuinen in Vlaanderen en Nederland bezoeken. In deze tuin vind je naast de 135 tuintjes van de leerlingen een kruidentuin, kas, wilde bijen hotel, bloementuin, fruitmuur, bijenkasten en een composthoek. Wie dat wil, kan een rondleiding volgen of zelf op ontdekking gaan in de tuin. Voor elke bezoeker staat er een gratis plantje klaar.

Tuineigenaars delen hun tips en trucs met bezoekers, zodat je kunt leren hoe je, zonder gebruik van pesticiden en kunstmest, tuiniert met respect voor plant en dier.

Kom binnen, beleef en geniet in deze ecotuin: het is een plek vol interessante mensen waar elke bezoeker boordevol inspiratie weer buitengaat.