Nicci French tulp officieel gedoopt

Zondag 7 juli kwamen er meer dan honderd fans naar Park Rusthoff in Sassenheim, waar boekhandel Wagner het wereldberoemde schrijversechtpaar Nicci French mocht ontvangen voor een signeersessie van hun nieuwste boek “Huis vol leugens”. Voor een ieder namen zij uitgebreid de tijd, een persoonlijk woordje, een handtekening en/of even op de foto.

Na een ietwat uitgelopen signeersessie was voor hen de grote onthulling: ‘De Nicci French tulp’.
Het idee kwam van Willemien Wagner, van de gelijknamige boekhandel. “Het leek mij geweldig om een tulp naar een auteur te mogen vernoemen. Uniek in Nederland, vanuit de boekhandel uit de Bollenstreek. Daar ben ik achteraan gegaan en het is gelukt!” Niels Mulder van bollenexporteur Unex Inc, uit Voorhout vertelde zondag het verhaal achter deze prachtige tulp van kweker Maveridge. In het bijzijn van de uitgever, pers en fans werd de ‘Nicci French tulp’ door het schrijversechtpaar officieel gedoopt.
“We adore tulips!!!” zei Nicci French totaal ontroerd. “Andere auteurs hebben de Nobelprijs, wij hebben de ‘Nicci French tulp” was de reactie van Sean. De tulp zal over twee jaar op de markt komen.

 

Onderstaande foto’s zijn van Saskia van Sommen.

[nggallery id=40]