Eerste paal Residence Rusthoff feestelijk de grond in

“Welkom allemaal”, straalde een blije directeur Harry Bakker van bouwbedrijf H&B Bouw, afgelopen vrijdagmiddag op de zonovergoten bouwplaats van Residence Rusthoff aan de Hoofdstraat in Sassenheim. “Ik ben enorm trots dat we na de aankoop drie jaar terug nu eindelijk officieel met de bouw van dit fantastische project kunnen beginnen.” Zijn welkomstwoord, in aanwezigheid van zo’n zestigtal genodigden onder wie vertegenwoordigers van samenwerkende partners, belanghebbende buren én de toekomstige bewoners, luidde de aftrap in van het boren van de eerste paal van het 12 luxe appartementen tellende appartementencomplex met horecagelegenheid door de Teylingse wethouder Bas Brekelmans.

“Hoe mooi wil je het hebben”. Woorden waarmee Brekelmans in zijn praatje zijn genoegen en waardering uitte over het project dat H&B Bouw, eigenaar van het registergoed en initiatiefnemer van het plan, in samenwerking met architect ir. Diederik van Egmond van Van Egmond Totaal Architectuur uit Noordwijk ontwierp. “Dit plan is echt weer perfect en absoluut, alhoewel ik de gevoelens van mensen snap voor oud, een impuls voor Sassenheim”, glom de wethouder met een brede grijns op zijn gezicht. Bovendien was hij H&B Bouw zeer erkentelijk in hun keuze om de palen -ruim 18 meter diep- grondverdringend en zonder trillingen de grond in te boren en niet te heien. “Een heel fraai ontwerp in een schitterende architectuurstijl op een perfecte plek en van zeer mooie hoogwaardige kwaliteit.” Behalve dat Brekelmans zijn bewondering uitsprak over het project, liet hij ook los dat de appartementen belangrijk zijn voor de doorstroming op de woningmarkt en dat ook de gemeente, al verliep het voortraject niet altijd makkelijk maar wel steeds in goed constructief overleg, zeer blij is met deze ontwikkeling. “Van de gemeente uit diende er iets moois te komen. Iets dat het winkelgebied in het zuidelijk deel van het dorpscentrum versterkt en levendig en aantrekkelijk maakt waardoor het zich kan meten met het horecaplein in het noordelijk deel van het dorpshart.”

Terwijl enkele bouwvakkers de heistelling in werking stelden, hulde de wethouder zich in een lakenwitte bouwjas waarna hij met een bouwhelm op zijn hoofd plaats nam achter het bedieningspaneel in de heimachine. Onder een wolkbreuk van neerdwarrelende roze en blauwe confetti die door Jos van Hoekelen, mededirecteur van H&B Bouw en tevens met zijn vrouw Jolanda toekomstig bewoner van Residence Rusthoff, met een ferme klap op een knop was aangewakkerd, boorde Brekelmans vervolgens de eerste paal onder luid applaus de grond in.

Daarna zette het gezelschap de feestelijke bijeenkomst onder het genot van een drankje en een hapje voort in Paviljoen Sassennest in park Rusthoff waar de twee directeuren nog een verrassing in petto hadden. Van Hoekelen vertelde dat hij de oorspronkelijk aanjager van dit fraaie in aanbouw zijnde pand is. “Zo’n drie jaar geleden droomde ik dat ik met vrienden in Villa Rusthoff zou gaan wonen. Niemand iets verteld totdat Jolanda kort daarna op een dag thuiskomst met een tas boodschappen en zegt ‘Villa Rusthoff staat te koop’. Toeval bestaat niet. Voor ons twee stond dan ook de aankoop van het pand vast hetgeen na overleg met Harry uiteindelijk is gelukt. De rest is geschiedenis.”

Tijdens een woord van dank gericht aan een ieder die in de ontwerpfase aan het project Residence Rusthoff heeft meegewerkt en de start van de bouw mogelijk heeft gemaakt, brachten Bakker en Van Hoekelen samen met de genodigden een toast uit en overhandigden zij de toekomstige bewoners een fraai boeket bloemen. “Proost op de eerste boorpaal en een voorspoedige bouw!” De oplevering van het complex staat gepland rond de bouwvakvakantie van 2020.

Artikel in dank ontvangen van en geschreven door Ingrid Langeveld.
Foto: De Teylingse wethouder Bas Brekelmans boort de eerste paal van Residence Rusthoff de grond in onder goedkeuring van Jos van Hoekelen en Harry Bakker (rechts). **