Moord opgelost tijdens geslaagd Halloween

Zaterdag 26 oktober 2019 werd Park Rusthoff weer omgetoverd in een griezelig park. Het park werd voor de 16e keer overgenomen door spoken, geesten en griezels: het was Halloween in Park Rusthoff.

Om klokslag 7 uur opende de kinderen van Sassenheim samen met de tovenaar van Halloween het park open. Konden de kinderen de lichtjesfee al zien? Jaaah, zeiden ze allemaal in koor. Een lange stoet met kinderen in een lampionenoptocht liepen toen mee met de lichtjesfee naar het eiland van het park. Daar mochten zij allerlei leuke en spannende activiteiten doen: een pompoenlollie knutselen, bowlen met kabouters, enge snoepjes happen in het snoephuisje, griezelen bij de Halloween-voeldozen, gooien met ledematen, betoverde limonade drinken en natuurlijk je griezelbestendigheid testen met de spookachtige spiraal.

En om half 8 vroeg de tovenaar of de oudere kinderen het al gehoord hadden? De gravin was vermoord. En of zij Sherlock Holmes willen helpen de moordenaar te vinden? Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Dit wilden zij erg graag. Vooral omdat zij ook hiervoor een beloning kregen. Ondertussen was Park Rusthoff geen gewoon wandelpark meer, maar was het omgetoverd tot landgoed Rusthoff. Gelukkig konden de kinderen van Sassenheim Sherlock Holmes helpen om de dader te vinden. Er liepen dienstmeisjes bij het washok met een kandelaar. Een stal met de koetsier met teugels in zijn handen op een 2-spanner. In de spinnengrot liep de minnaar rond. En stond daar niet het gif? Maar vooral de orangerie, daar lag een stoel om, bebloede handen op de grond, bebloede boek en een enge tuinman. Maar de kok was het meest verdacht. Hij zat maar te vertellen dat de gravin maar een verwend nest was. En in de begraafplaats was er een schop waar veel bloed aan zat. Bij alle kinderen was het duidelijk dat de dader de kok was, de moord in de orangerie gepleegd is en met als wapen de schop. Sherlock Holmes was dus erg trots op alle stoere kinderen die het waagde om door het buitengebied van het donker landgoed te lopen waar veel meer enge en griezelige figuren rondliepen. Het was er stikdonker met net genoeg licht om te zien wat er allemaal in het bos verstopt zat: heksen, tovenaars, zombies, griezels, vogelverschrikkers en spoken maakten met enge kreten en spookachtige geluiden de kinderen aan het schrikken; kortom: een ouderwets griezelig Rusthoff-Halloween.

Aan het eind van de avond verstomde het gegil. Met ter afsluiting een fraaie show van musicalgroep Up2stage die een eng stuk lieten zien van hun musical “de Wizz”. en met deze enge show keerden de laatste geesten naar hun graven terug en kon Park Rusthoff weer worden teruggegeven aan de wandelaars op zondagochtend.

 

Klik op een foto om te vergroten en vervolgens aan rechterzijde voor de volgende foto.

[nggallery id=44]

Voor meer foto’s zie onze Facebook-pagina: klik op deze link. Alle foto’s zijn gemaakt door Edwin van der Wijngaard.