Buurkracht van Bibliotheek en Park.

Park Rusthoff en Bibliotheek Sassenheim zijn goede buren. In het kader van Nederland Leest, de grootste bibliotheek campagne van Nederland, trekken deze buren samen op. Zaterdag 16 november om 11.00 uur is er een literaire wandeling vanuit de bibliotheek zo het park in. Het begint binnen met koffie/thee en een natuurverhaal van Jan Wolkers, daarna gaat het buiten verder waarbij het verhaal onvergetelijk zal gaan worden.

Het uitgekozen Jan Wolkers verhaal past perfect in de historische context van Rusthoff zelf. Ook Oegstgeest, de geboorteplaats van Wolkers en Kasteel Oud Poelgeest, waar Jan Wolkers veel verbleef komt ter sprake. We ontdekken de 3 favoriete bomen van Wolkers, de Eik, de Linde en de Tulpenboom. Beleef het verhaal, maak kennis met de natuur die erin voorkomt, ontdek half november al het voorjaar van 2020 en maak kennis met de relatie tussen “Terug naar Oegstgeest” en Buitenplaats Rusthoff. De wandeling zal worden verzorgd door Hennes Claassen, IVN gids en (schooltuin) Rusthoff vrijwilliger.

De activiteit vindt plaats i.s.m. met Groen Dichterbij Teylingen, De Groene Uitdaging, Provincie Zuid-Holland, IVN natuureducatie en Park Rusthoff. Deelname is gratis, maar opgeven is noodzakelijk. Voor ( nieuwe ) leden van de Bibliotheek is de bundel, Winterbloei van Jan Wolkers, gratis.