Kerstwandeling trekt ruim 2000 bezoekers!

Zaterdag 21 december beleefden ruim 2000 bezoekers in Park Rusthoff het kerstverhaal. Al wandelend door de tijdmachine gingen ze van Sassenheim in 2019 terug in de tijd naar het land Israël ruim 2000 jaar geleden, waar ze werden ontvangen door de Romeinse wachters en hun trommelaar.
Daarna wandelden ze langs Maria die de engel op bezoek kreeg, hoorden dat ze zich moesten laten inschrijven, kwamen ze ook andere reizigers tegen en Jozef en de zwangere Maria met de ezel.
Ook werden ze verzocht zich in te schrijven, zagen dat de herbergier het heel druk had en dat de herberg vol was. Naast de herberg kon iedereen zich opwarmen, kreeg chocomel en een kerstkransje aangeboden. Daarna zagen ze de herders die de wacht hielden bij hun schapen en die van de Engel hoorde dat het kindje Jezus was geboren. Op weg naar het engelenkoor werd door de romeinse wachters nog gecontroleerd of men zich wel had laten inschrijven. Genoten werd er van het zingen door de engelen. Verder wandelend werden ze opgewacht door de romeinse wachters bij het paleis van Herodes. De wijzen vertelden van de ster en het kindje Jezus dat is geboren. Andere Romeinse wachters wezen de weg naar de ster. Bij de prachtig verlichte Dorpskerk vonden de wandelaars het kindje Jezus in de kribbe.

Deze wandeling was mogelijk door de inzet van vele vrijwilligers van de gezamenlijke kerken in Sassenheim, de waterscouting Tjarda, Oranjevereniging Sassenheim, Park Rusthoff , Sassennest, Oecumenisch Kleinkoor, Canticum Vocale en de Prince/Princess Foundation.

 

Beide foto’s zijn gemaakt door Jan Luijk.