Vrijwilligers Schooltuinen asbakken van 2020.

Maandagmiddag 24 februari, tijdens de boerenbruiloft van de Carnavals- vereniging “De Saksen”, heeft de vrijwilligersgroep van de Schooltuin Park Rusthoff de vrijwilligersprijs “Asbakken 2020” gekregen.
De vrijwilligers hebben deze prijs gekregen als blijk van waardering voor hun inzet voor de Schooltuinen.

Al bijna 40 jaar krijgt de schooljeugd in Sassenheim praktisch natuuronderwijs tijdens het tuinieren in hun eigen schooltuintje. Onder begeleiding van de vrijwilligers wordt hen kennis over voedsel, tuinieren en de natuur in het algemeen bijgebracht. Bijzonder is dat het telen op de Schooltuinen op een natuurvriendelijke (biologisch) manier gebeurt, zonder gif en kunstmest.

De Asbak is een vrijwilligersprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door De Saksen.
De prijs verwijst naar de bijnaam van de Sassenheimers, zij kregen de bijnaam Aschpotters of Asbakken omdat er vroeger bij de Sassenheimse huishoudens as werd opgehaald voor de zeepindustrie.