Ooievaars ontvluchten Park Rusthoff

Reeds meerdere malen is er via de website van het park, diverse kranten en andere nieuwswebsites vriendelijk verzocht om de eenden in Park Rusthoff niet te voeren. Tevens staan in de diverse waterpartijen in het park bordjes met dit verzoek. Aanvankelijk vanwege de waterkwaliteit, die door het voeren van de eenden ernstig achteruit gaat maar er is een enorm groot probleem bij gekomen en wel de meeuwen.
Wanneer de eenden gevoerd worden komen hier ook veel andere soorten vogels op af waaronder tientallen meeuwen. Nadat deze hun buik hebben vol gegeten blijven ze vaak in het park hangen. De verveling slaat dan echter snel toe waar de ooievaars vaak de dupe van zijn. De meeuwen scheren vlak langs en vlak over het nest en zijn pas tevreden nadat de ooievaars letterlijk zijn gevlogen.
Na enige tijd keren de ooievaars wel weer terug want de drang om te nestelen en een gezin te schichten blijft bestaan. Het irritante gedrag van de meeuwen begint dan vaak weer opnieuw.

Bezoekers van het park hebben het gedrag van de meeuwen via de website van het park gemeld en ook de mensen die de eenden aan het voeren waren, hierop aangesproken. Bij deze nogmaals het vriendelijke doch dringende verzoek om de eenden niet meer te voeren.