Schooltuin – Thuis

De leerlingen missen zijn of haar schooltuin. Omdat het schooltuinieren stil ligt wilde het schooltuinteam de leerlingen die toch al heel veel on-line werken, iets praktisch aanbieden.
Lekker even iets anders, met je handen in de aarde.
Een eigen salade kweken in je eigen tuin, op het balkon of desnoods in de vensterbank. Niet op de schooltuin maar thuis leren ervaren hoe het is te zaaien, verzorgen, oogsten, bereiden en smullen.

Met “van zaadje tot slaatje” sluit Schooltuin Sassenheim aan bij de campagne van het IVN .
In een paar weken tijd kweken de leerlingen hun eigen salade. Ondersteund met leerzame instructie video’s . Stap voor stap worden de leerlingen meegenomen in de zorg voor hun eigen moestuintjes.

Afgelopen week zijn de leerlingen van de deelnemende scholen op de schooltuin in Park Rusthoff langs geweest, om op gepaste afstand, hun zaadjes op te halen.
Een kijkje op de tuin zat er wel in. De schooltuin is helemaal klaar voor, helaas geen 130 eigen tuintjes voor de leerlingen dit jaar.
Dit maal worden stroken ingezaaid en beplant. Als de situatie het mogelijk maakt worden de leerlingen ontvangen en de lessen daarop aangepast.
Het fruit is gesnoeid en de aardbeien zitten in de goot.
Afwachten wat de komende periode gaat brengen.

Nu is het thuis schooltuinieren, ook leuk.