Nieuwe bank in Park Rusthoff gesloopt.

De cirkel is rond, grijnsde Ton Wijsman van de Evenementencommissie van Park Rusthoff trots met een gulle lach. Dankzij een donatie van 400 euro van de in 2019 winnende equipe van de quiz SassemKwizzt en met vereende krachten van verschillende partijen die het park een warm hart toedragen, konden zestien in slechte tot in zeer slechte staat verkerende zitbanken in Park Rusthoff worden opgeknapt. Woensdagmiddag 11 maart legde timmerman IoannisRoumeliotis van Purely Handmade, die is gehuisvest in de creatieve Ontmoetingswerkplaats De JoJo van Stichting Repair Café Teylingen aan het Hortusplein, de laatste hand aan de eerste van alle te renoveren zitbanken. Vakbekwaam schroefde hij de nieuwe planken in het frame vast. “Zo, op deze bank zit iedereen weer als een vorst.”

Nu, twee maanden later, is al weer een van de met veel zorg gerestaureerde banken door een of meerdere leeghoofden vakkundig gesloopt. Waarom? Geen flauw idee! Je bent een leeghoofd of je bent het niet en op zo een manier val je ook op in de maatschappij. Mogelijk hebben passanten iets gezien en willen zij zich melden via het algemeen contact formulier op de website parkrusthoff.nl zodat er aangifte gedaan kan worden. Bij voorbaat hartelijk bedankt.