Het Sassennest mag toch wél open…

In tegenstelling tot eerdere berichten in de diverse media mag het terras van paviljoen het Sassennest in Park Rusthoff toch wél open. De burgemeester zei donderdag 28 mei in een commissievergadering dat ondergeschikte of para-commerciële horeca niet open mag. De gemeente heeft contact gezocht met de Veiligheidsregio Hollands Midden. “Uit de noodverordening was voor ons niet eenduidig te herleiden of men open mocht of niet. Navraag bij de veiligheidsregio heeft uitsluitsel gegeven. Op basis van de vrijdag vastgestelde noodverordening mag het Sassennest dus open hetgeen voor de vele vaste bezoekers een geweldig mooi bericht is.

Om het geheel niet te overhaasten ging de heropening van Het Sassennest met ingang van 1 juni zeer beperkt van start en in eerste instantie op elke zondag en woensdag van 13:00 – 17:00 uur. Het paviljoen is dan nog steeds gesloten, maar het terras wordt in zijn geheel open gesteld. Het terras is gelukkig onlangs aanmerkelijk vergroot dus we kunnen het ruim opzetten. Ook zijn er meer stoelen en meer parasols. Als van ouds zullen de vrijwilligers koffie, thee, fris, etc. schenken. Er zal gewerkt worden op basis van self-service dus, indien mogelijk, zelf afhalen bij de bar en betalen graag met pin. Maar…veiligheid voor alles dus houd de 1,5 meter afstand s.v.p. in acht.