Nieuwe muur voor schooltuinen Park Rusthoff

Maandag 9 juni j.l. was het dan eindelijk zo ver. Er zou begonnen worden aan de nieuwe “muur” die uiteindelijk toch geen muur zou worden. Helaas, want daar waren de enthousiaste vrijwilligers van de schooltuinen wel van uit gegaan nadat er zo lang op was gewacht. Het werd namelijk geen stenen muur maar een schutting van imitatie houten planken, Onderhoudsvriendelijk en vervaardigd van steenachtig materiaal. De planken zijn gepotdekseld over elkaar heen geplaatst hetgeen een bijzonder authentieke uitstraling biedt. De kleur is olijfgroen.

Achteraf is men in de schooltuinen toch heel blij met het eindresultaat. Zeker omdat er nu eindelijk sprake is van een heuse erfafscheiding waardoor de schooltuinen een veel knussere uitstraling hebben. De schooltuinen geven nu weer het gevoel van een besloten oase van rust en groen en dat maakt de aanvankelijke teleurstelling meer dan goed.
Wat de afwerking betreft: Aan de andere kant van de schutting, de kant van Residence Rusthoff, is over de volle lengte een metalen gazen rek tegen de schutting geplaatst. Ook zijn er over de volle lengte de snel groeiende hedera’s geplant. De bekende woekeraars die er voor zullen zorgen dat in no time het gazen rek aan het oog zal worden onttrokken.
De onderzijde van de schutting is op de foto nu nog open maar die wordt binnenkort ook dicht gemaakt.
Aan de kant van de schooltuinen wordt door de vrijwilligers als afwerking van de schutting gedacht aan een mooie uitstraling die past bij de sfeer van de andere wanden in de schooltuinen. De grootste wens is om hier leifruit bomen te plaatsen en een druivenstruik, die het trouwens heel goed zal doen tegen deze warme wand.. Ook de vijgenboom die altijd voor de oorspronkelijke muur stond krijgt hier een mooi plekje.

De foto’s lezen als een stripverhaal.
Van een bouwwand, die opgesierd was met een schapenhek,
Naar palen op vaste afstand, gaaswerk, klimop planten, en dan de planken.
Tenslotte een mooi geheel met een schooltuin die er heel mooi bij staat, ondanks de corona.

Klik op een foto om te vergroten.
[nggallery id=49]