Motivatie voor: Door laten gaan van jongerenfeest….

Motivatie voor:
Door laten gaan van jongerenfeest Oranjevereniging in Park Rusthoff

De Oranjevereniging heeft goed nagedacht over dit evenement in het park waar men op 18 september a.s. van 19.00 tot uiterlijk 20.00 uur tussen de 50 en 100 jongeren verwacht. Het maakt deel uit van meerdere activiteiten op het Boschplein en er is uitvoerig overleg geweest met zowel de gemeente als de politie.
Het gaat hier om een groep jongeren van 13 tot 17 jaar.
N.B. Vanaf 18 jaar geldt de 1,5 meter regel.

Het evenement zal op het eiland plaatsvinden, bij de toegangen tot het eiland worden alle deelnemers gecontroleerd op hun ID en krijgt men een polsbandje om. Er mag absoluut geen alcohol worden genuttigd.
Om te voorkomen dat er toch oudere jongeren “het feestje komen verstoren” achten wij het noodzakelijk dat de toegangen van het eiland worden afgesloten voor ander publiek. Bij elke toegang dient een mededeling te worden geplaatst dat het eiland niet toegankelijk is vanwege een besloten evenement, dat schept duidelijkheid en voorkomt eventuele problemen.

Er is een toiletvoorziening bij de uitgang van het park richting Boschplein, daar wordt in het park naar verwezen. Bij zonsondergang wordt het park door beveiligers gesloten, in dit jaargetijde wordt het vroeg donker, bij slecht weer reeds rond 20.00-20.30 uur Aangezien het evenement tot 20.00 uur duurt en daarna de boel moet worden opgeruimd is het noodzakelijk dat de organisatie met de beveiliging overlegt wanneer de hekken worden gesloten. Om te voorkomen dat de jongeren bij schemer door het park gaan dolen bevelen we aan om na afloop slechts 1 uitgang vanaf het eiland te gebruiken en tevens 1 uitgang om het Park te verlaten (bijvoorbeeld aan de Kerklaan).Een en ander kan met de beveiliging worden afgestemd.

Het spreekt voor zich dat de organiserende partij verantwoordelijk is voor het schoon en netjes achterlaten van het park en dat het maximale geluidsniveau van de DJ binnen aanvaardbare normen blijft.
We stellen het zeer op prijs dat de Oranjevereniging dit evenement voor jongeren organiseert en hopen dat het allemaal goed verloopt.

Namens de evenementencommissie Park Rusthoff
Ton Wijsman, voorzitter