Verblijfsregels

VERBLIJFSREGELS

 

Wij heten u van harte welkom in Park Rusthoff, een schitterend 200 jaar oud historisch park in het centrum van Sassenheim. Jaren geleden is het reeds met recht beloond met de status van Gemeentelijk Monument. Voor de bewoners van Sassenheim en omgeving wordt het beheer en het onderhoud gerealiseerd door ruim 130 enthousiaste vrijwilligers.

Het park wordt elke ochtend om plm. 8.00 uur geopend door vrijwilligers. Bezoekers worden geacht het park aan het einde van de dag, rond zonsondergang, te hebben verlaten waarna een professioneel beveiligingsbedrijf het park afsluit. Buiten deze tijden is het park gesloten en is het verboden zich in het park te bevinden.

Ons prachtige park wordt met veel liefde onderhouden door trotse vrijwilligers; zij rekenen op uw medewerking om ons park Schoon, Veilig en Ongeschonden te houden.

Wanneer u van het park geniet, doet u dit met inachtneming van de volgende verblijfsregels:

• In verband met de veiligheid van andere bezoekers en ter voorkoming van overlast mag u niet op de fiets, brommer, scooter, of ander (elektrisch) voertuig het park in.
• Kinderwagens, rolstoelen, scootmobielen,  duofietsen van Fietsmaatje en rolstoelfietsen zijn natuurlijk wel welkom.

• We verzoeken u om alleen op de paden en de grasvelden te lopen.

• U helpt ons door afval in de ruimschoots aanwezige afvalbakken te doen, geen(geluids-)overlast te veroorzaken, niets te vernielen en geen open vuur te maken. Gebruik van- of handel in alcohol en/of drugs is verboden.

• Mits aangelijnd zijn honden welkom in de buitenste ring van het park, dus niet op de drie bruggen naar het eiland en het eiland zelf (waar het paviljoen en de kinderboerderij zich bevinden). Natuurlijk ruimt u de uitwerpselen van uw hond op.

• Alleen tijdens evenementen waarvoor een vergunning is afgegeven is het toegestaan om, in overleg met de organisatie van een betreffend evenement, koopwaar aan te bieden, alcohol te verkopen of tenten te plaatsen.

• Het gebruik van op afstand (radiografisch) bedienbare vliegtuigen, auto’s, drones, boten etc. is alleen toegestaan na toestemming van het bestuur van de Stichting Beheer Park Rusthoff.

• Vissen in de waterpartijen is niet toegestaan.

• Natuurlijk volgt u de aanwijzingen op van beheerders of BOA’s.

• Ziet u dingen die niet kloppen of die u verdacht vindt? Neem uw verantwoordelijkheid en meld het ons via een van de volgende opties:
• via de politie 0900-8844
• via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000
• bij spoed of heterdaad via 112.

Opgemaakt te Sassenheim op 21 september 2020 door het bestuur van de
Stichting Beheer Park Rusthoff.
Paul ten Velden, Voorzitter