Nieuwe pauw in Park Rusthoff

Foto Petra Overmeer

Groot was het verdriet onder de medewerkers en de bezoekers van de kinderboerderij in Park Rusthoff toen bekend werd dat de pauw overleden was. Hij was reeds 14 jaar op de kinderboerderij en liep ook regelmatig het park uit. Hij was de trouwste klant van de bakkers in het centrum van Sassenheim, stakde drukke Parklaan regelmatig over en gedroeg zich als een echte macho.

Saillant detail dat mevrouw Kooiman van de Parklaan in Sassenheim, die de pauw dood heeft gevonden, samen met haar gezin direct een nieuwe pauw is gaan zoeken, welke zij uiteindelijk vonden in Woerden. Ze vonden dat er in Park Rusthoff een pauw hoort te wonen. De pauw die zij gedoneerd hebben aan de kinderboerderij is twee jaar en heeft reeds een verenkroontje op zijn kop. Een sleepstaart krijgthij pas na het derde jaar, en deze is pas volgroeid als hij 6 jaar oud is. Tegen die tijd kan hij dus pas pronken en de vrouwtjes imponeren.De kinderen van de Fam. Kooiman hebben hem een naam gegeven en die luidt Coco. Coco zit nog wel 3 weken bij de kippen in de ren om aan de omgeving te wennen anders heb je kans dat hij weg loopt.

Er is nog een persoon die geld heeft gedoneerd voor de aanschaf van een pauw. Er wordt door de medewerkers reeds gezocht maar dan bij voorkeur naar een witte want dat staat ook wel mooi in het park.
De Stichting Oud Sassenheim wilde ook direct een nieuwe pauw doneren en zo zijn er nog vele reacties binnen gekomen. Een bewijs dat de kinderboerderij in Park Rusthoff leeft. Op bijgaande foto de trotse Fam. Kooiman met de te doneren pauw.