Kringloopwinkel Op Dreef schenkt € 500

Op woensdag 28 oktober heeft voorzitter Krieno Bolt van Kringloopwinkel Op Dreef uit Sassenheim op gepaste afstand een cheque van € 500,- overhandigd aan Helene van het Hof, lid van het schooltuinteam van “Schooltuinen Park Rusthoff” te Sassenheim.
De overhandiging vond plaats in aanwezigheid van Hennes Claassen, coördinator van het schooltuinteam.

“Het schooltuinteam van Park Rusthoff was volgens Hennes Claassen blij verrast dat Kringloopwinkel Op Dreef de schooltuin had uitgekozen voor een donatie”. Alhoewel de beide organisaties met goede en duurzame projecten bezig zijn, maar sterk van elkaar verschillen delen ze de kringloopgedachte. Ook in de schooltuin namelijk draait het om de kringloop. Van zaden tot bloemen en vruchten en weer terug. Van blad en tuinafval via de composthoop weer voeding voor de planten. Dat alles in de kringloop van de seizoenen. Onderdelen die de schooltuinkinderen jaarlijks meekrijgen.
Het schooltuinproject echter krijgt door de klimaatverandering nu jaarlijks te maken met een droge voorjaarsperiode. Beregening is nu jaarlijks nodig. Met zeer beperkte middelen en een oude pomp van een van de vrijwilligers werd dat tot nu toe opgelost. Met de gift van Kringloopwinkel Op Dreef kan nu een pomp met toebehoren worden gekocht waarmee water uit de naastgelegen parksloot naar behoefte voor de beregening kan zorgen. Met een regelmatig regenbuitje is er opbrengst en dat maakt de schooltuin nu juist zo leuk. Oogsten van wat je zelf gezaaid of geplant hebt. Met liefde en zorg zelf opgekweekt smaakt altijd lekker. Door de kinderen al vroeg mee te nemen in de noodzakelijke gedachte van de kringloopwereld bouw je samen aan een duurzame toekomst.

Kringloopwinkel Op Dreef brengt normaal geld bijeen voor het Pastoraal Fonds. Dit fonds heeft als voornaamste doel om hulp te bieden aan mensen die wonen in landen in Oost-Europa. Met deze gift wil Kringloopwinkel Op Dreef laten zien dat ook een plaatselijke “Schooltuinen Park Rusthoff” te Sassenheim niet wordt vergeten.