Machtig mooie verrassing voor Paviljoen Sassennest

Een machtig mooie en welkome verrassing in gestalte van een robuuste duurzame stamtafel van hout afkomstig uit Park Rusthoff. Die geste overkwam Paviljoen Sassennest. Vorige week woensdagmiddag namen de vrijwilligers Annemarie Westerbeek en Dimphy Caspers van het etablissement in Park Rusthoff het geschenk, gefaciliteerd door de Rotary Sassenheim, verheugd in ontvangst. “Altijd al heeft de Rotary een nauwe band met Park Rusthoff én draagt zij Sassennest een warm hart toe”, verklaarde voorzitter Rob Oudshoorn de steun. “En dat zal in de toekomst zeker niet anders zijn.”

door Ingrid Langeveld

Aanvankelijk streefde de Rotary Club Sassenheim, zo zei Oudshoorn, een heel ander doel na: bijdragen aan bomen planten voor basisscholen tijdens de Nationale Boomfeestdag 2021 in maart dit jaar. Budget hiervoor genereerde de club tijdens de Kerstperiode vorig jaar met de verkoop van keramische potten en schalen met amaryllisbollen, liefst meer dan 800 exemplaren. Die actie bracht zodanig veel geld in het laatje dat de Rotaryleden unaniem besloten het overschot van de opbrengst te doneren aan een doel dat dicht aan het thema bomen koppelt. Ruggespraak met voorzitter Paul ten Velde van de Stichting Beheer Park Rusthof leerde over de wens van de vrijwilligers van Paviljoen Sassennest. “En de rest is geschiedenis”, grapte vrijwilliger Ton Wijsman van de Vrienden van Park Rusthoff. Hij nam het project op zich en trof in timmerman Ioannis Roumeliotis een vakman die met uiterste precisie de duurzame stamtafel vervaardigde.      

Foto van links naar rechts: Vrijwilligers Annemarie Westerbeek en Dimphy Caspers van Paviljoen Sassennest, voorzitter Rob Oudshoorn van de Rotary Sassenheim en timmerman Ioannis Roumeliotis.

**