Schaaktafels in Park Rusthoff

Als het goed is, gaat het nu toch echt bijna gebeuren mailde een enthousiaste Loes Massaro,  wijkregisseur Teylingen en Hillegom op 31 mei j.l., dat we de schaaktafels in jullie mooie park kunnen gaan plaatsen. Warmonder René Bignell heeft aanvankelijk burgemeester Carla Breuer benaderd met het verzoek om schaaktafels in de gemeente Teylingen te mogen plaatsen. Carla Breuer heeft vervolgens Loes Massaro benaderd om dit te willen organiseren. Na een voorbereidingstijd was het op 9 juni dan zo ver. Onder het toeziend oog van belangstellenden, vele prominenten uit de schaakwereld zoals Jesus Medino Molina, de drijvende kracht achter “Urban Chess”, René Bignell,  vertegenwoordigers van de Sassenheimse schaakclub en de jeugdschaakclub en uiteraard bestuursleden van de Stichting Beheer Park Rusthoff (SBPR) welke op het verzoek van Loes Massaro positief hebben geadviseerd met als gevolg dat reeds in de ochtend van 8 juni twee schaaktafels in het park zijn geplaatst,  tussen paviljoen en kinderboerderij.

De tafels zijn van verzinkt en gepoedercoat staal op een betonnen frame. Het bord bestaat uit een gecombineerd dam- en schaakbord. Op 9 juni om twee uur heeft burgemeester Carla Breuer de twee schaak/damtafels officieel geopend waarmee Park Rusthoff weer een belangrijke attractie rijker is.

Dam- of schaakstukken kunt u zelf meenemen. Tevens zijn in het Sassenest, met uw ID of paspoort als borg, stukken te leen.