Benieuwd naar de renovatie van de ‘Rode Loper’?

                              UITNODIGING

Op zaterdag 26 juni 2021 kunt u kennisnemen van het ontwerp dat door landschapsarchitect BoschSlabbers is gemaakt voor de renovatie van de ‘Rode Loper’ tijdens de opening van het paviljoen van 13:00 tot 16:00 uur. Het bestuur van de Stichting Beheer Park Rusthoff is benieuwd naar uw reactie.

Er is weer een belangrijke stap gezet richting de renovatie van de ‘Rode Loper’. Nadat het ontwerp in januari van dit jaar was gemaakt, is dit uitgebreid besproken geweest waarbij uiteraard het oordeel van de Erfgoedcommissie van groot belang was. Nadat het ontwerp was toegelicht heeft de erfgoedcommissie een positief advies gegeven. Ook de Stichting Oud Sassenheim is enthousiast over het ontwerp.

In deze periode werd ook weer eens duidelijk waarom het plan tot renovatie is opgepakt. Tijdens een inspectie van de linden op de ‘Rode Loper’ bleek één van de linden een holle stamvoet te hebben en is deze met een noodkapvergunning op 26 maart gerooid. Ook de andere linden vertonen holtes, maar kunnen theoretisch nog een aantal jaren mee. Echter, door de linden die vanwege de slechte staat zijn uitgevallen, heeft het lindenlaantje zijn ‘laaneffect’ verloren en oogt daarmee armetierig. Om dat te herstellen zal de laan in zijn geheel moeten worden vervangen. In het plan doen we dat met een fors formaat nieuwe linden en het geplande resultaat ziet u in bovenstaande artist impression.

Graag laten we dit op wat groter formaat zien, geven graag een toelichting en zijn benieuwd naar uw reactie als bezoeker van ons mooie park. We zien u dus graag op zaterdagmiddag 26 juni in Paviljoen Sassennest.