Gezinsdrama in het ooievaarsnest…

Diverse regelmatige bezoekers van Park Rusthoff en dan in het bijzonder bezoekers die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen in het ooievaarsnest lieten ons behoorlijk ontdaan weten dat een van de ooievaarskuikens was verdwenen. De wildste verhalen deden de ronde. De ouders zouden een van de kuikens hebben  opgegeten en een van de ouders zou een van de kuikens uit het nest hebben gekukeld, enz., enz.. Navraag bij Willem Jan Hooijmans, al jaren aan Park Rusthoff verbonden als vogelkenner en -vraagbaak bij uitstek, stond hier niet raar van te kijken. Dit gebeurt zo vaak en is simpelweg de natuur. Het klinkt hard maar de ooievaars moeten weleens een van de kuikens opofferen om de andere kuikens de kans te geven om op te kunnen groeien tot volwassen ooievaars. Bij voedselschaarste zien zij geen andere uitweg dan in te grijpen en dan is altijd de laatst geborene de klos. Deze is de kleinste en de zwakste en dan is de keuze niet zo moeilijk.

Tekst voor onder de foto: Een kijkje in het ooievaarsnest toen alles nog vredig was… Foto van Michiel Rote

Klik op een foto om deze te vergroten en vervolgens aan rechterzijde voor de volgende foto. De naam van de fotograaf staat per foto vermeld.

[nggallery id=58]