Zomerschaken voor kinderen in Park Rusthoff

Zomerschaken voor kinderen in Park Rusthoff

Op woensdag 25 augustus tussen 14:00 uur en 16:00 uur organiseren Jeugdschaakvereniging  De Vrijpionnen uit Voorhout en De Sassenheimse Schaakclub in samenwerking met Bibliotheek Bollenstreek een zomerschaakevent voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Afgelopen juni zijn er in Park Rusthoff twee openbare schaaktafels geplaatst die voor iedereen toegankelijk zijn. Dat geldt uiteraard ook voor kinderen en daarom wordt er op 25 augustus een gratis schaakevent georganiseerd.

Bij de schaaktafels in Park Rusthoff kunnen kinderen die (een beetje) kunnen schaken meedoen aan een tournooitje. Iedere ronde duurt maximaal 15 minuten.

Voor kinderen die nog niet kunnen schaken staat er een leraar klaar in paviljoen het Sassennest. Hier kan op een ongedwongen en ontspannen manier de beginselen van het schaken worden geleerd. Er is dus voor ieder niveau iets te doen. Alle schaakstenen en borden zijn aanwezig. Je hoeft alleen je goede vakantiestemming en een fris stel hersenen mee te nemen. 

We verzamelen om 14:00 uur bij de schaaktafels in Park Rusthoff, naast paviljoen het Sassennest.

 De toegang is gratis en inschrijving is niet nodig.

Bij regen gaat het evenement door in bibliotheek Sassenheim naast Park Rusthoff.

De hoofdingang van Park Rusthoff is aan de Hoofdstraat/hoek J.P. Gouverneurlaan te Sassenheim.

Meer info is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Vanaf deze week kan iedereen schaakstenen lenen bij bibliotheek Sassenheim om te gebruiken voor de schaaktafels in Park Rusthoff. De schaakstenen zijn tijdens openingstijden van bibliotheek Sassenheim op te halen bij de balie.